Hoe wij werken

U ervaart pijn of andere klachten tijdens het bewegen? Een orthopedische behandeling kan helpen. Daarbij richten we ons op het verminderen van de pijn en het herstellen van uw bewegingsvrijheid. Een behandeling door een orthopedisch chirurg doorloopt steeds de volgende stappen:

Stap 1: U heeft terugkerende klachten.

U zakt door uw knie, uw enkel zwelt op of u heeft pijn aan uw voet? Dan raden aan om eerst langs te gaan bij uw huisarts. Die kan een voorlopige diagnose stellen en u indien nodig doorverwijzen naar een specialist. Een huisarts voert ook de nodige voorbereidende onderzoeken uit.

Stap 2: Echo, radiografisch onderzoek of scan.

Elke diagnose vraagt om voorafgaand onderzoek, hetzij via een echo, radiografisch onderzoek of scan. U maakt best op voorhand een afspraak voor een van deze onderzoeken. Op die manier vermijdt u dat u twee keer op consultatie moet komen.

Stap 3: U komt op consultatie.

U maakt telefonisch of online een afspraak bij een van onze artsen. De arts bekijkt de verslagen van de huisarts, overloopt de voorafgaande onderzoeken en voert zelf klinisch onderzoek uit. Aan de hand van deze onderzoeken stellen we een behandeling voor.

Stap 4: We behandelen uw aandoening.

In samenspraak met u kiezen we voor een behandeling die u het meest vooruit helpt. Behandelingen voor orthopedische aandoeningen variëren van rust en kinesitherapie tot operatieve oplossingen. De behandeling hangt altijd af van de ernst van uw klachten.

Stap 5: Nazorg en opvolging

U heeft een operatieve ingreep achter de rug? Dan blijven we uw genezingsproces nauwgezet opvolgen. Zo zijn we er zeker van dat uw herstel verloopt zoals het hoort. Wanneer uw klachten vragen om regelmatige check-ups, plant een medewerker die samen met u in.

Deze informatie is louter illustratief. Alleen een arts of huisdokter kan een juiste diagnose stellen. We raden u aan om bij pijn of klachten altijd langs te gaan bij uw dokter. Zo bent u zeker van de juiste behandeling en opvolging.